Monday 20 April 2015

DEN 43: ÓDA NA PLECHOVKU

Ó, plechovko, ty jsi prostě nejvíc BOŽÍ,
když do tebe celý čumec nořím.

Mé srdce zcela roztaje,
jak vylizuji šťávu z okraje.

Vypadám tak blaženě a ladně,
když blízákem lovím malý kousek na dně.

Vůni plechovky vůbec nic není rovno,
snad jen když z nočníku vybírám kočičí //CENZUROVÁNO//

Plechovka je to nejlepšejší na světě,
i když k tomu nenajdu rým ve větě.

Ale to je vlastně celkem putna,
plechovka mi prostě strašně CHUTNÁ!





2 comments:

  1. Milá Jenny,
    je to už chvíľa, keď sme sa naposledy očuchali, ale Ivka tvrdí, že sa zase uvidíme, keď bude teplo (to už musí byť čoskoro, plznem).
    Píšem ti, lebo ma zabáva tvoj blog - kto by to bol povedal, že keď niekto prezradí, že vieme rozprávať, tak to bude taká bomba.
    Prvé čo mi napadá je porozprávať ti niečo o jedle, hlavne ti vysvetliť, ako sa vlastne máš dobre, lebo keď príde na nenaplnené túžby... čo túžby, legitímne potreby! Tak to je moja svorka nanič.
    Peťo vraví, že sa môjho sťažovania nebojí, lebo kým to spravím, zakecám sa inde, lebo ževraj neudržím pozornosť ani chvíľu, teda jedine ak to behá ako mačka. Tú viem naháňať kým nezdrhne na strom. Zbabelec. Naježený. Videli sme umierajúceho ježka a nemohol som sa s ním hrať. A dnes som musel byť celý deň s Peťom v práci. Aspoň som mu to vysvetlil, mám na to takú fintu - tajne spočítam, koľko má sáčkov a rozdelím svoju značkovaciu/vyprázdňovaciu/kadiacu procedúru o práve jeden pokus. Dnes to vyšlo na flek trávy hneď vedľa detského ihryska. Mamičky prísne kukali, Peťo letel cez lúku po ďalší sáčok a niečo frfľal, ja som si zatiaľ mohol trochu oňuchať. Ňuchanie je dobré.
    Tak ahoj, zase sa ozvem.
    Jimmy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Milý Jimmy, to doufám, že se brzy zase uvidíme, musím ti ukázat všechny nové krtince a díry, které jsme s Dorotkou vykopaly na Smečkovišti! A popovídáme si o jídle a jak naši pánečkové nechápou, co je OPRAVDU dobré a je třeba to sežrat hned, jak to najdeme! A taky ti předvedu, jak lovím myši!! A nechám tě očuchat všechny vzkazy, co nám píšou cizí drzí psi na plot. Bude to prostě SUPER!

      Delete